11 huhtikuuta 2017

Viikonloppukurssi part 1: Washington D.C. Monuments and Memorials


Tereve taas...

Taas mennään ajassa taaksepäin nyt mennää marraskuuhun asti.
Elikkäs Viikonloppureissu Washingtoniin oli osa mun opiskeluja. Mun pitää saada 6 creditiä opiskelusta täältä ekalta vuodelta. Ja tolt viikonloppu kurssilta sai 4 creditiä ja siihen kuulu kolme sunnuntaita teoriaa ja kahen päivän reissu washingtonii. Teoriatunnit on pääasiassa historiaa, käytii läpi presidenttejä, monumenttejä, muistomerkkejä ja muuta vastaavaa mikä liittyy alueeseen. Tunnit sisälsi ryhmätöitä, perus teoriaa, keskustelua ja videoiden kattelua. Vikalle teoriatunnille tuli läksyks tehä esitelmä, sai valita et tekeekö jonkin sortin muistomerkin (jollekki lempipaikalle tai asialle tai mille nyt ikinä halus, sai ite päättää) tai kirjottaako yhestä presidentin vaimosta esitelmän. Mä valitsin Presidentin vaimo esitelmän, kirjotin amerikan ensimmäisen presidentin vaimosta Martha Washingtonista.

Martha Washington


Matka sinne D.C:hen oli marraskuun 12-13.päivä. Herätys lauantai aamuna oli joskus seiskan luokkaa. Bussi lähti puol kymmenen aikaa New Brunswickista. (Ajamiseen sinne menee noin 45 minuuttia.) Hannan host-isä oli luvannu olla meijän kuski ja heitti meijät bussille sinä aamuna, ettei tarvii miettii mitä tekee auton kanssa. Eli bussi lähti siinä vähän puol kymmenen jälkee liikenteeseen New Jerseyistä ja perille D.C:n päästiin yhen aikaa. D.C.n päässä syötiin pikaseen lounas ennen ku lähettii oppaan kanssa kiertelemään, ekana ajeltii Capital buildingin edestä ja siitä mentii valkoselle talolle napsimaa kuvia, sen jälkee ajeltii World War II muistomerkille ja jalkauduttiin. Käveltii muistomerkiltä toiselle oppaan kanssa. Käytiin melkeinpä kaikki muistomerkit mitä löytyy National Mallin ympäriltä. Hotellia kohti lähettii ajelee joskus viiden tienoilla, matkalla hotellille käytiin vielä pysähtymässä Martin Luther King Jr. muistomerkillä. Meijän hotelli oli Virginian puolella. Hotellille sisäänkirjautumisen jälkee meil oli vapaata aikaa, saatii loppuilta tehä mitä haluttii, osa hyppäs metroo ja lähti ettimää yöelämää, Minä ja Hanna päätettii jäädä virginian puolelle ja ettii vaa hotellin läheltä joku paikka mis kävis syömässä dinnerin. Väsymys otti voiton, mullaki oli joku nuhan tai flunssan jälki meinigit häiritsemässä. Se osottu mikkasen hankalaks lauantai iltana ilman varausta. mut löydettii yks paikka ihan hotellin nurkilta. Muutama muukin kanssa matkustaja oli löytäny tiensä samaa paikkaa syömää. Syömisen jälkee mentii takas hotelli huoneesee ja valmistauduttii nukkumaan menoa varten ja otettii rennosti.




























Sunnuntai aamulla herättiin noin kaheksan tienoilla, laitettiin ittemme valmiiks, kamat kasaa ja lähettii ettimää aamupala paikkaa. Meille annettiin kolme vaihtoehtoo sunnuntai aamulle, eka oli et hyppäät siihen bussiin ja lähet käymään vielä parilla muistomerkillä ja voit jäädä Arlingtonin hautausmaalla pois ja tulla national mallille metrolla tai jatkaa matkaa bussissa national mallille asti ja siellä lähetee kiertelemään missä haluu, toinen oli että tuot kamat bussiin ja lähet omin toimin national mallia kohti ja kolmas oli että jäät hotellille nukkumaa siihen asti kunnes huone piti luovuttaa ja tulla omin toimin kamojen kanssa national mallille. Me päätettii Hannan kanssa mennä bussilla Arlingtonin hautausmaalle asti , kierrellä siel hetki ja hypätä metron kyytii sit sielt. Metro kyydin jälkee käveltii vähän national mallia pitkin ja käytiin museossa viettämässä aikaa. Kaikkiin museoihin Washingtonissa on ilmanen sisäänpääsy.  Siel on tietty sellanen turvatarkastus minkä läpi pitää mennä mut mieluumin tekee sen ku maksaa ittensä kipeeks et pääsee kiertelee museossa. Syötiin lounas siel museon kahvilassa, kahvila ei ehkä oo oikee sana, ruokala ehkä kuvaa paremmin. Syömisen jälkee kierreltii hetki viel ja sen jälkee lähettii ettii air and space museota, minkä edestä meijän bussi sit lähti kotia kohti kolmen tienoilla.






Ilmavoimien muistomerkiltä näkyy Pentagon.


Ajettii Pentagonin vierestä.




Kennedy 






















Meijän Washington viikonlopulle sattu hyvät säät, aurinko paisto eikä mittarin lämpötilatkaa ollu liian kylmät päivä aikaa. Suosittelen kyl käymää washingtonissa jos vaan pystyy, ei sielä varmas olis tullu käytyy ellei ottanu tota viikonloppu kurssia mihin kuulu matka. 


Seuraavaan kertaa,
-Johanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti